Веган рецепти, Видео, Супи

Веган таратор | vlog_007

Веган таратор

Тараторът е една от любимите ми супи, особено лятото, когато вън е по-топличко. Радвам се, че вече може да се намери голямо разнообразие от рецепти за веган таратор. Тази, която ще ви представя на мен лично ми допада най-много, а и досега не съм случвал на разочаровани от този вълшебен веган таратор. Това което трябва да знаете за този веган таратор е, че той е много по-хранителен от този с кисело мляко и може доста да се наядете само с една купа от него!

Веган таратор

Нужни продукти за Веган таратор:

слънчогледови ядки
лимон
краставица
копър
зехтин
чесън
хималайска сол

Веган таратор

Начин на приготвяне на Веган таратор:
Измиваме и накисваме слънчогледовите ядки за около 12 часа. Изплакваме много добре и добавяме към блендер. Капваме лимонов сок, хималайска сол, вода и пускаме блендера за около 2-3 минути до получаването на разбито „веган кисело мляко“. В купа добавяме смачкания и накълцан на ситно чесън, нарязания на ситно копър, зехтина и разбъркваме добре. Добавяме веган киселото мляко, нарязаните краставички и веган таратора е готов! По вкус този веган таратор не се отличава по нищо от истинския таратор с кисело мляко.

Веган таратор

Ако не разполагате с блендер, то може да си направите веган таратор още по-лесно. Трябва само да се снабдите със слънчогледов тахан, който да разредите с вода и да добавите лимонов сок. Това е един от най-практични начини и често го прилагам по време на пикник или каяк приключенията ми 😉 Може да видиш как приготвям веган таратор във виео рецептата ми от тук>> .

Със сигурност има и много други начини да си направим веган таратор и ще се радвам да ги споделите с мен!

Веган таратор видео рецепта

Виж рецептата за Веган таратор и във видео канала Кулинарно с ТОни от тук>> . Ще съм ти благодарен, ако ме подкрепиш и се абонираш за моя канал в YouTube от тук>>

Ако имаш въпроси, предложения или коментари  относно рецептата за Веган таратор, не се колебай да коментираш или да ми пишеш 😉

Ако искаш пръв да научаваш за новите ми рецепти, то може да следиш във facebook страницата ми Кулинарно с ТОни или просто се запиши за моя нюзлетър от тук>> .

Подкрепи ме!

Ако харесваш това, което правя и искаш да научаваш още нови и интересни веган рецепти, ще съм ти благодарен да ме подкрепиш в Patreon. Всички мои последователи там имат ексклузивен достъп до веган рецепти и полезна информация, които не присъстват в блога ми!